Het roer gaat om

17-03-2018

Beste vrienden, familie, kennissen, collega's klanten, Rotterdammers, Mederlanders, broeders, zusters, kameraden en buren.

Ik ben nu ongeveer 5 jaar bezig met bijenhouden in en om Rotterdam. Met voedselvraagstukken, een eerlijke voedselketen en ethisch en halalverantwoord vlees. Dat waren 5 loodzware jaren van keihard werken. Veel vallen en elke keer opstaan. Veel geleerd en veel gedaan. Ondertussen zijn er ook veel ambities, plannen, dromen, kansen, hoop en ideeën ontstaan. Te veel om op te noemen en genoeg voor weer 5 jaar.

Dat ondernemen als Pioneer niet gemakkelijk is wist ik al van te voren. Dat er veel tegenslagen zouden komen was ik al op beducht. Maar dat het een eenzame weg was had ik nooit verwacht. Nooit. Soms voelt het zelfs aan als een Alien en noem mijzelf dan ook vaak genoeg een vakidioot. Ik ben mij er van bewust dat ik dingen doe en bedenk waar anderen niet het vermogen voor hebben. Maar de prijs die ik er voor betaal is een groot gevoel van onbegrepen voelen, gebruikt worden en teleurgesteld raken en teleurstellen.

Dat is ook de reden dat het de afgelopen maanden dan wel jaar vrij stil is geweest van mijn kant.

De afgelopen 5 jaren waren geen vetpot, zeg maar gerust geen pot. Vet was het wel. Hoe ik mijzelf de afgelopen 5 jaar overeind heb gehouden, god mag weten hoe maar ik snap er zelf niets van. Gelukkig en gezond ben ik wel, vooral na mijn ongeluk van 2015 ben ik nog beter op mijzelf gaan letten en beschermen. Maar desalniettemin heb ik de afgelopen jaren niet de resultaten kunnen behalen die ik voor ogen had. Jammer? Nee, that's life!

Daarom heb ik er voor gekozen om het roer om te gooien en wat radicale veranderingen door te voeren. Dat ik altijd vol verassing zit weten een hele hoop mensen al van mij. De ambities blijven, idealen houd ik vast en dromen blijf ik doen. Ik ga door, stoppen is geen optie met de weg die ik ben ingeslagen. Zo ben ik niet, zo zit ik niet in elkaar en zo wil ik niet gekend worden. De mensen die mij kennen weten dat ik opportunistisch ben, optimistisch en heel goed kan denken in kansen en mogelijkheden. Altijd vol verassingen.

Na lang en goed reflecteren deze winter heb ik mijn focus gelegd op 1 ding

Een eerlijke en gezonde wereld om mij heen.

Met een zwaartekracht op het gebied van voedsel in en om de stad. Voor mens en dier. voor nu en later. Alles wat ik vanaf nu ga doen staat in dienst hiervan. Ik geloof er namelijk heilig in dat wij deze wereld niet hebben geërfd van onze voorouders maar geleend van onze kinderen. En zoals de wereld er nu uitziet, schaam ik mij de ogen uit mijn kop als ik het zo moet achterlaten.

Misschien wel één van de meest verrassende beslissingen die ik daarom heb genomen is een plekje zien te veroveren in de Rotterdamse gemeenteraad en de gebiedscommissie. Jaja, je leest het goed, ik ga "de politiek" in. Ik ben namelijk gevraagd door Nida om mij in te zetten voor een groener Rotterdam.

Gebiedscommissie Charlois, lijst 8 nummer 4

Gemeenteraad, lijst 8 nummer 33

Na veel nadenken en een "nee" in eerste instantie heb ik toch ja gezegd. Een weloverwogen "ja. Zeg maar gerust een volmondig "Yes, Let's make Charlois great again!"

Daar heb ik 3 redenen voor.

1) 1 op de 4 kinderen in Rotterdam gaat zonder ontbijt naar school en tegelijk is 1 op de 3 kinderen te zwaar. Op zo'n grote schaal is het onze collectieve verantwoordelijkheid. Vooral omdat het hier gaat om kinderen en niet in de laatste plaats arme kinderen.

2) Rotterdammers verdienen een gezonde stad om in te leven, werken en genieten. Daar hoort groen bij. Veel groen. Functioneel en Ecologisch groen. Schone lucht, drinkwater, bodem en energie. Maar het ontbreekt nu aan daadkracht en iemand in de gemeenteraad met een groen jasje. Iemand die groene initiatieven op de agenda kan zetten. 

3) Ik ben een grote voorstander van het uitwisselen van creatieve, culturele, culinaire en artistieke ervaringen en belevingen in de stad. Onbekend maakt onbemind, bekend maakt geliefd. Geliefd maakt gelukkig! 

NIDA heeft vanaf dag 1 al mijn hart gestolen en dat terwijl ik alle vertrouwen in de politiek al lang was kwijt geraakt. Als je wilt weten waar NIDA voor staat, bezoek de website NIDA Rotterdam het partijprogramma. En ja, het is geïnspireerd vanuit de islam, guess what? Me 2! Er zijn meer onderwerpen die ik echt belangrijk vind zoals onderwijs, arbeidsmarkt, ondernemen, discriminatie en bij NIDA zitten mensen die daar echt ontzettend goede mensen voor om hier samen mee aan te gaan werken.

Met jouw stem kan ik heel wat bereiken.

Met jouw stem en steun kan ik dingen voor de stad voor elkaar krijgen die mij de afgelopen jaren niet zijn gelukt. Bij gebrek aan mensen in de gemeenteraad die weten wat er nodig is om de stad gezonder en groener te maken ga ik er dan maar zelf een poging wagen.

Wat ik nog meer van plan ben zal ik later meer over uitweiden, maar nu ligt even de focus op de verkiezingen. Heb je (persoonlijke) vragen, stuur mij dan een berichtje via je telefoon.

Ik ben er. Ik leef en ik geloof. Ik weiger mij door angst te laten regeren. Ik ken Rotterdam en Rotterdammers door en door. Ik weet dat er veel hoop, kracht, liefde en ruimte voor ons allen bestaat. Om te zijn wie we willen zijn, samen of alleen, maar vooral gelukkig en gezond.